Femma stelt de resultaten van haar experiment voor

Op 15 oktober stelt Femma de resultaten van het experiment rond de 30-urenwerkweek voor. In 2019 experimenteerde Femma voor een jaar met een kortere werkweek. Alle medewerkers die meer dan 30 uur per week werkten, moesten nu wekelijks nog maar 30 uren werken. Femma wou gaan onderzoeken welk effect dit had op het leven van hun werknemers en hun gezinnen. Hiervoor werkten ze samen met onderzoeksgroep TOR van de Vrije Universiteit Brussel en Kind & Samenleving.

Femma verzamelde de resultaten van de verschillende onderzoeken in één rapport. Hierin beschrijven ze de impact van minder werken op de tijdsbesteding en de ervaring van de werknemers, maar ook hoe de kinderen van de werknemers dit ervaarden en welke invloed minder werken had op de werking en de organisatie van Femma.

Klik hier om het volledige rapport van Femma in te kijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *